Voittajana maaliin

lehtileikeOtsikko ei mitenkään liity olympialaisiin mutta syksyn kuntoilu- ja laihdutusprojektisi voisi olla sinun kisasi selviytyä voittajana.

Kesäloman jälkeen on aika taas vaihtaa työmoodi päälle. Alat katsella syysvaatteita kaupasta, kesähepenet joutaa jo pikku hiljaa siirtää odottamaan seuraavia lämpimiä kelejä. Samalla huomaa, että joko kaupan vaatteiden kokoluokitus on muuttunut tai vaatteet ovat kutistuneet kaapissa varmaan kesän kosteudesta johtuen. Tuttu tunne!

Se on taas se aika vuodesta, kun on aiomme aloittaa uuden elämän: syödä terveellisemmin ja liikkua ja siinä samalla laihtua. Kuinka mones kerta se olikaan, se aikominen ja toteuttaminen? Entä jos tänä syksynä homma jatkuisi ja tulisi ihan oikeaksi elämäntavaksi?

Kaikki on kiinni sinusta itsestäsi, kukaan muu ei voi laihduttaa ja kuntoilla puolestasi. Vastuu on sinun, niin ikävältä kuin se kuulostaakin. Yksin ei kuitenkaan tarvitse jäädä, voit osallistua ryhmävalmennuksiin, jolloin saat muun ryhmän tuen tai yksilövalmennukseen, jossa valmentaja toimii tukenasi ja auttaa sinua selviytymään voittajana sinun tärkeässä projektissasi.

Mistä alkaisin? Aikominen selittää vain kolmanneksen ryhtymisestä. Oikeastaan pitäisi käyttää sanaa RYHTYMINEN niin se ehkä kuulostaa jo oikeasti siltä mitä aiot tehdä.

MOTIIVI: miksi haluat muutosta? Mikä nykyisessä olotilassasi on sellaista, että haluat muuttaa ja muuttua?

Aseta itsellesi TAVOITTEITA: isoja ja pieniä. Iso tavoite on se, jota kohti etenet pienien välitavoitteiden avulla. Iso tavoite: kirjoita itsellesi kirje miltä näytät ja miltä tuntuu puolen vuoden kuluttua. Pienet välitavoitteet ovat päivittäisiä tekoja, jotka auttavat sinua saavuttamaan ison tavoitteen. 

HYÖDYT JA HAITAT? Tee lista itsellesi plussat ja miinukset kun ryhdyt tekemään elämäsi muutosta. Mistä joudun luopumaan mutta mitä saan tilalle? Palaa aina listaan matkasi varrella kun mieleesi hiipuu epäilys, kannattaako tämä matka tehdä. 

TUKIJOUKOT: Kerro läheisillesi ja kavereillesi muutostyöstä. Todelliset ystävät tukevat ja kannustavat.

Tee SUUNNITELMA ja AIKATAULU. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä valmentajaan, joka auttaa ja suunnittelee sekä ohjaa sinua projektissasi. Näin etenet turvallisesti ja systemaattisesti.

Näistä askelista muutostyö lähtee. Energistä syksyä sinulle projektissasi!

Voittajana maaliin
Merkitty: