Polttoainetta kropalle

Personal Trainer

4.11.2015

Huollamme ja puunaamme autojamme paremmin kuin itseämme. Autokansana pidämme tarkkaan huolta millaista polttoainetta tankkaamme autoomme, huolehdimme miten automme kulkee ja jaksaapa joku vielä pestä ja kiillottaa autonsa viimeisen päälle.

Pidettäisiinpä yhtä hyvää huolta itsestämme kuin autoistamme! Kiireisinä tai väsyneinä emme jaksa huolehtia omasta hyvinvoinnistamme: millaista polttoainetta syömme, miltä näytämme, kuinka jaksamme ja lepäämme. Uusia autoja saa aina autokaupasta mutta uutta kroppaa ei hevin saa ja sekin rapistuu iän myötä kovaa vauhtia, ellemme pidä siitä parempaa huolta. Ihmisbodysta ei makseta romutusbonusta. Toki kirurgisin toimenpitein voi tehdä jotain parannuksia olemukseen mutta kovin huonokuntoinen ei välttämättä pääse sinnekään ennen kuin kunto ja paino ovat ennen leikkausta turvallisella tasolla.

Erityisesti minua on ilahduttanut asiakkailtani saatu palaute, miten heidän energiatasonsa on noussut kun on korjannut ruokavaliota, lisännyt liikuntaa ja huomioinut myös palautumisen liikunnan jälkeen. Hyvä aamupala ja ruokarytmin säännöllistäminen pitävät verensokerit tasaisena ja siten energiaa riittää pitkin päivää. Tarvitsemme säännöllistä tankkausta pitkin päivää 3 tunnin välein, jotta jaksamme arjen haasteissa niin työssä kuin kotona.

Multitaskaaminen on nykyilmiö, ja vaatii meiltä yhä enemmän osaamista monella tapaa. Enää ei riitä edes yksi ammatti, taloustilanne saattaa pakottaa tekemään töitä kahdessa vuorossa, lisäksi yksityiselämän haasteet perhe, lasten arjen pyöritys tai omaishoitajana toimiminen repii meitä kaikkialle. Jaksaa! Jaksaa! Siinä sitten pitäisi esittää superihmistä: pitää huolta itsestä, ulkonäöstä, kodin siisteydestä, kanssaihmisistä jne. Minulta kysytään usein kuinka jaksan touhuta ja olla aktiivinen ja energinen monessa mukana. Se onkin joskus vaikeaa, on vaikeaa sanoa ei, kun on paljon mielenkiintoista tekemistä ja haluaa olla mukana.

Joskus vain pitää ottaa aikaa itselle, relata ja palautua. Hyvä kirja, lempi tv-ohjelma, lepo, ystävien tapaaminen, matkustelu taikka käynti kosmetologilla auttavat taas jaksamaan oman hyvinvoinnin kunnossapidossa. Lisäksi pidän huolta että syön ja nukun riittävästi.  Ravinto ja uni ovat hyvää energiaa ja niillä jaksaa.

Näistä edellä kerrotuista ajatuksista syntyi myös yritykseni nimi Studio Energia.  Tervetuloa seuraamaan Studio Energian vinkkejä oman hyvinvointisi ylläpitoon mm. Facebookissa, ja jos olet kiinnostunut henkilökohtaisesta valmennuksesta, ota rohkeasti yhteyttä. Ensimmäinen tapaaminen on aina ilmainen.

Virtaa hyvään oloon tukemassa
valmentajanasi Silja

 

Polttoainetta kropalle
Merkitty: