Oikeaa ruokaa vai moskaa moottoriin?

 • Ravinnosta on tullut nykyisin vaikea laji. Tiedon puutteesta ei ainakaan pitäisi olla pulaa, päinvastoin. On ravitsemussuositukset, hiilarittomat, maidottomat ja vegetaristiset ruokavaliot. Silti moni on hukassa tai ostaa aina niitä samoja totuttuja ja tuttuja kaupasta eikä sen kummemmin mieti mitä syö.

  Täytyy tunnustaa ja toivon, ettei kukaan koe sitä ahdistavana mutta olen saanut pahan ammattitaudin: tarkkailen kansalaisten ruokaostoksia. Olen oikeasti huolissani vai mitä mieltä sinä olet: energiajuomaa, olutta, mättöpizzaa, sipsejä, valmisannoksina pyttipannua, perunasosemakkarapaistosta, sinistä lenkkiä… Meille on hirveän tärkeää mitä bensaa ja öljyä autoomme tankataan mutta omaan kroppaan syötetään ’moottorin tukkivaa kamaa’. Kehon varaosia ei niin vain vaihdeta ja lääkeyhtiöt kiittää kun joudutaan elinikäiselle nappikuurille.

  buffetEn sinänsä tuomitse valmisruokia, sillä kaikilla ei tietenkään ole mahdollisuutta nauttia lounasta henkilöstöravintoloissa. Mutta nykyisin eri valmistajien tuotteissa on aivan valtavat määrät terveellisiä ja monipuolisia vaihtoehtoja jos ei ehdi, osaa tai jaksa itse kokata eväitä mukaan.

  Olisi hyvä perehtyä tuoteselostuksiin kun valitsee kärryyn ruoka-aineita tai niitä valmisannoksia. Näillä valinnoilla on iso merkitys terveydellemme ja hyvinvoinnille. Oikea tieto helpottaa tekemään järkiostoksia.  Voit tehdä kauppalistan jo etukäteen kotona tutustumalla netissä esimerkiksi mikroannosten ravintoainepitoisuuksiin valmistajien sivuilla (Atria, HK, Saarioinen).

  Hyviä tunnistusmerkkejä ovat esim. Sydän-tuotteet. Lisäksi on hyvä tutkia rasvan laatu ja määrä, sokeri ja suolapitoisuus, kokonaisenergia eli ne kalorit, kuitu sekä proteiini.

  Ja jos tarvitset opastusta terveellisimpiin valintoihin ota rohkeasti yhteyttä. Etsitään yhdessä sinulle paremmat vaihtoehdot energiseen syksyyn. Pidetään parempaa huolta ainutlaatuisesta moottoristamme.

Oikeaa ruokaa vai moskaa moottoriin?
Merkitty: